Skip to main content

Beste studenten

Net zoals jullie ben ik enorm blij dat het academiejaar er (eindelijk) op zit. Voor mij (als masterstudent) was dit het zwaarste jaar tot nog toe. Ik schaam mij niet om te zeggen dat ik het mentaal moeilijk heb gehad, net zoals heel wat van mijn vrienden. Slechts 5/98 lessen heb ik de afgelopen 2 semesters fysiek gehad, de aangekondigde versoepelingen bleven uit, ten opzichte van vorige jaren had ik nog meer taken en deadlines… Het heeft mentaal allemaal zwaar gewogen. Het einde van deze examenperiode symboliseert dan ook meer dan enkel en alleen het einde van de examens, het symboliseert ook het einde van een online jaar, een jaar zonder uitgaan, een jaar zonder reizen…

We kunnen nu allemaal samen deze moeilijke periode achter ons laten en eindelijk genieten van de vakantie en de versoepelingen. Stilaan krijgen ook wij allemaal ons vaccin, mogen we elkaar in grotere groepen terugzien en kunnen we terug relatief gemakkelijk reizen. Het wordt tijd dat we weer mogen doen wat we graag doen. Mijn boodschap aan jullie: “zorg ervoor dat de zomer van 2021 onze zomer wordt, we hebben het verdomme hard verdiend!”

Met vriendelijke groeten

Een masterstudent  voor De Liberale Wereld